A R T  R O T T E R DA M . R E F L E C T I O N S . B R E A K F A S T . E V E N T

Saturday Feb 10, 11:00 – 12.30 hrs: movie preview ‘Levenswerk II’ and talk with Jeannette ten Kate (art consultant / Art Connector) and artist Margriet Luyten.
 There are 10 places available for this Reflections breakfast event, in the Reflections Room at Art Rotterdam [DUTCH SPOKEN]

Levenswerk II (30 min.) is about a life with art; with Henk van Os, Lily van Ginneken, Flor Bex, Deborah Wolf, Rudi Fuchs, Liesbeth Brandt Corstius, Wim van Krimpen and Anny De Decker. They talk about their love for art and about working with art.

 RSVP: levenswerk.reflections@gmail.com (please mention your name)
Photo: top: Liesbeth Brandt Corstius bottom: Rudi Fuchs

Art Rotterdam | 8 – 11 feb 2018 | www.artrotterdam.com

zaterdag 10 februari 11.00 – 12.30 u
Van Nelle Fabriek, Rotterdam – Art Rotterdam – 1e verdieping, via hoofdentree van de beurs (geen lift aanwezig)

Entree: Art Rotterdam ticket is inclusief Reflections.
Kaart aan de deur € 19,50.
Voorverkoop €16,50 (via IBAN NL76INGB0006853545 t.a.v. Reflections/​Ruigrok​)​

Wilt u erbij zijn? Laat het ons weten – graag vóór 22 januari – via een RSVP met naam en het aantal personen naar: levenswerk.reflections@gmail.com

Links: Liesbeth Brandt Corstius   Rechts: Rudi Fuchs

Ontmoet deze 8 kunstbemiddelaars in Levenswerk II (30 min.) die terug- en vooruitkijken op een leven met kunst. Ze vertellen over de liefde voor kunst en het werkzaam zijn in en met de kunsten. Met Henk van Os, Lily van Ginneken, Flor Bex, Deborah Wolf, Rudi Fuchs, Liesbeth Brandt Corstius, Wim van Krimpen en Anny De Decker.

Na Levenswerk I*, met verstilde videoportretten van negen kunstenaars in de laatste fase van hun werkzame leven, ontmoet Luyten dit keer acht kunstbemiddelaars, waaronder museumdirecteuren, kunsthistorici, galeriehouders en een kunstadviseur. De tussenpersonen tussen het kunstwerk en het publiek. Hoe gaan zij om met het verstrijken van de tijd in hun vakgebied? Hoe denken ze over hun al dan niet veranderde positie? In tegenstelling tot kunstenaars die hun atelier hebben, zijn zij afhankelijk van instituten en van eigen podia. Meer dan bij de kunstenaars is het woord van groot belang.

Margriet Luyten houdt zich in haar werk intensief met tijd bezig. Wat is tijd met betrekking tot de mens en zijn (sterfelijk) lichaam? Zij portretteerde honderdjarigen, gaf bestaande doodsportretten van kinderen een nieuwe verschijningsvorm en volgde het sterfbed van haar eigen moeder. Levenswerk II is een vervolg op de in 2013 gerealiseerde film ‘Levenswerk I – de kunstenaars’. In 2010 begon zij met de serie Levenswerk vanuit een persoonlijk besef van sterfelijkheid. In de serie portretteert ze kunstenaars en bemiddelaars die, net als zijzelf, trachten het eindige te doorbreken door zich te committeren aan het oneindige van de kunsten.

Jeannette ten Kate is kunsthistorica en adviseur op de kunstmarkt en als zodanig bemiddelaar tussen kunst en publiek, kunstenaar en collectioneur. Met haar allround kennis van de kunst- en kunstgeschiedenis, werkte ze voor veilinghuis Sotheby’s en Glerum, sinds 1999 runt ze haar eigen kunst adviesburo, onlangs omgedoopt tot Art Connector, en is directeur van de Art’s Club.

* Levenswerk I – de kunstenaars (2013): Een filmportret van 9 kunstenaars, waarvan vijf stierven kort na voltooiing van het project: Roger Raveel, Loes van der Horst, Ger Lataster, JCJ Vanderheyden en Henk Peeters. Onlangs overleed Ata Kandó. De andere kunstenaars uit dit videoportret zijn: Armando, Nono Reinhold en Co Westerik. Deze film werd in 2013 in Museum De Pont, getoond.

Beeldend kunstenaar Margriet Luyten werkt met fotografie, film met daarnaast series in gomdruk, zeefdruk, cyanotypie en textiel. Haar werk is tentoongesteld in binnen- en buitenland onder andere

M HKA Antwerpen, Museum De Pont, Museum Dolhuys, Museum Kranenburgh, Museum Van Bommel van Dam, Museum Hilversum, Noordbrabants Museum, Van Abbemuseum en Drawing Centre Diepenheim. Vertegenwoordigd in private en museale collecties in binnen- en buitenland.

Levenswerk II werd mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Mondriaan Fonds, BKKC, Voordekunst, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Hartenfonds en De Gijselaar-Hintzenfonds.

      

@